Keep feeding me pain. Shattering my heart more? Oh! I don't have any. Why bother??

Ked Flop just another dandy person.

Still a small voice who love to story-telling but massively change lately.
I no longer finding who's the freaking I am.
I'm Liza and sometimes I'm Ked, and I'm proud whoever I'm is.
P/s: I do not acknowledged any misunderstanding or miss-leading in any posts here. And I do not own any thought or brain. Use your brain wise, shut-up and listen/read more.

Wednesday, July 27, 2011

Episode Cerita Hari nie: Lulus :D

sumbangan Nokia E71

Yay!! Saya sudah pun memegang lesen P yg sah... 
:D :D :D :D

Happy. Rasa reborn pun ada. Gerek sih~ hahaha

Tapi...
Tak dapt 'lesen' dr Mom la nak bawak kereta sendiri. 
=____="
Mom tak caya lg kebolehan memandu aku, tambah lagi selepas cikgu yg ngajar aku  memandu penah cakap kat Mom, "Dia dok drift dlm litar"  
=___="

Mom ngak paham... I'll behave myself kat jalan raya. 
Betui....[pinky swear hihi]

*********************************
Bahagian ke-3 test:
Berbalik kepada perjalanann test kereta hari nie,  aku dapat Jalan A, di mana jalan tu melalui SMK Syed Alwi dari Titi Chai kemudian lalu Hutan Aji pastu pusing balik masuk Seriab.

Rumusan: Jalan tu jalan paling senang

Jalan yg paling aku benci Jalan B, Jalan B tu penuh dgn sekolah, Sekolah Menengah Cina, Sekolah Rendah pastu melalui roundbout kecik kat Stesyen Bas Kangar. Had Laju 30km kat situ. <---[Salah satu sebb aku takut kat sini: takut terlebih had laju.]

Dapat tester perempuan hari nie. Peramah la jugak. Sempat bersembang pasai nama aku yg sangat panjang baginya.

Puan Tester JPJ: Nie Awatif nama kamu ka nama ayah?

Cik Aku: Awatif nama saya, Za#### br nama ayah.

Puan Tester JPJ: *hangguk* Saya keliru dgn nama budak2 la nie.

Cik Aku: *Gelak* Betui...[sy pun keliru jugak :)]

Puan Tester JPJ: Sapa bagi nama panjang nie?

Cik Aku: Entah. Ramai kut. *Gelak lagi*

Puan Tester JPJ: *Senyum*

Kat simpang 4 depan SMK Syed Alwi, Cik Aku tak pijak clutch sepenuhnya dan menyebabkn bunyi kurang enak kedengaran.

Puan Tester JPJ: Tak pijak clutch bagi habih ka?

Cik Aku: *hangguk*

Puan Tester JPJ: Lain kali nak tukaq gear, pijak clutch bagi habih, kalau dak lama2 rosak kereta.

Cik Aku: *Sengih* ya...


Tapi kan...masa blajaq bawak Viva, masa test bawak Kancil, tu yg tak tahwan nak pijak clutch tu sgt. Bukan salah saya 100% :D

Apa bezanya?

Bezalah. Ingat senang nak suaikan diri dengan kereta yg kita tak besa bawak? Yg dah Competant mmg la senang. Der, guwa baru dapat P kut, dan kereta2 yg guwa penah  bawak: Wira, Honda Civic dan jugak Viva tu saja.

El: Banyak alasan ko kan Liza? 
Liza: Mmg. 
El: Liza si budak mengada.
Liza: Mmg :]
El:....
Liza: :]

Bahagian ke-2 test:

El:  Pasai apa cerita bahagian 3, baru 2?
Liza: Saja, hobi.
El: ......*geleng kepala*
Liza: :]

Test dalam litar sgt best hari nie. Lulus dgn sepenuhnya. Wahaha... Cikgu yg berdiri kat bawah pokok mengeleng kepala dan muttering something like "laju ah...", maka Cik Aku hanya tersengih haha.. Cikgu I can't help it. Speedy is in my blood :D

Masa naik bukit;

Incik Tester JPJ1:Relax sikit, jgn kalut *senyum*

Cik Aku: Baik, Incik! [tersenyum manis yg paling manis dgn niat mengorat Incik tersebut] *Check tayar dulu dok dlm lin kuning ka dak. Berjaya! :D*

Incik Tester JPJ1: Ok. Nak teruskan ke nak buat balik? [untuk naik bukit nie kami dibagi 2 peluang.]

Cik Aku: Tak pa. Saya teruskan. *angkat tangan*[tanda selesai naik bukit]

Incik Tester JPJ1: Ok. Jalan.

Cik Aku: *Tekan minyak, imbang dgn clutch pastu angkat hand-break. Macam besa, bunyi itu perlu haha* [Cikgu geleng lagi]

Selesaikan semua task dlam masa kurang dr 10 minit sampai Incik Tester JPJ2 tak dan nak 'tik-tik' kotak-kotak dlam kertas pink biru tersebut. Maka Cik Aku dijemput duduk dulu, menikmati pemandangan dari sudut tester sementara dia menyelesaikan urusan 'tik-tik' nya tu.

Incik Tester JPJ2: Blajaq mana nie?

Cik Aku: UiTM.

Incik Tester JPJ2: UiTM mana?

Cik Aku: Shah Alam.

Incik Tester JPJ2: Nie mai sekali dgn kawan ka?

Cik Aku: Dak aih.

Incik Tester JPJ2: Tadi tu ada sorang budak UiTM jugak.

Cik Aku: Owh...entah. Tak perasan kut.

Incik Tester JPJ2: Nah. *Menyerahkan borang2 tersebut* Pi buat bahagian 3 pulak.

Cik Aku: Terima kasih Incik.

************************

Jadi esok siap la lesen P.  Dah boleh drive secara tak haram lagi. Tak la menyusahkan Mom atau big Bro kalau nak jalan mana2.


Tu saja kut.  To the next entry.

El
\bye

4 comments:

norliscahaya said...

wah thniah.. hihi saliza duk berlatih waktu bila? x penah nampak pun...

Liza@Azel@El said...

awai bulan nie, seminggu ja belajaq, tapi sbb pi penang, pastu test jpj moto plak, kena la delay jpj kreta. bdw, tq norlis, bila test?

norliscahaya said...

oo baguih tu ambik dua2 sekali.. x buang masa.. seb bek kan ada cuti 4 bulan.. lis dah test dah isnin haritu.. tu heran x penah nmpak saliza ...

Liza@Azel@El said...

ooo...haha...kita jumpa waktu reU la kiranya...xdak jodoh langsung kan? haha

Bucket List

Rocking Job
1st Car
Hilux // Triton X
Learn to Cook
Learn to cook Malay, Italian cuisine
CBR 250cc
Kawasaki Ninja RZ
Go around a globe at 30
Settle down?

North-pole to South-pole