Keep feeding me pain. Shattering my heart more? Oh! I don't have any. Why bother??

Ked Flop just another dandy person.

Still a small voice who love to story-telling but massively change lately.
I no longer finding who's the freaking I am.
I'm Liza and sometimes I'm Ked, and I'm proud whoever I'm is.
P/s: I do not acknowledged any misunderstanding or miss-leading in any posts here. And I do not own any thought or brain. Use your brain wise, shut-up and listen/read more.

Wednesday, October 10, 2012

Gemuk.

10.10.2012, DC UITM SHAH ALAM.

"Hoi~ Adik gemuk~" Panggil sorang kakak cantik masa Gua tgh berdiri beli ayaq ptg td. Terkebil sekejap. Semua org kat situ tgk Gua yang terkebil. Kakak sorang lagi tu gelak2 tgk Gua. Senyum faintly. Orang hoikan dah tu panggil gemuk tgh ramai2 org tu agak boleh buat rasa terkilan jugak. Tak yah panggil Gua gemuk pun, org sekeliling tau kenyataan tu. Heh! Nie bukan 1st time, tp nie 1st time rasa terkilan.

Ked. Hang dah soft la nie, sbb tu hang senang nak rasa terkilan-milan nie.
Haha.

True. Org tgk pun tau Gua gemuk, jd bila org panggil gitu, mmg menguatkan lagi pandangan org sekeliling.

Ini adalah penulisan seorang yg terkilan.
Dan org yg terkilan nie mmg takkan langkah kaki ke kedai tu dah.
Kecik hati? Pfft. Nee... let just say terkilan.

People judging books by their cover. Streotype tu mmg takkan hilang la.

Org nampak gua gemuk, fatty, mengelebeh, lembap, bengap dan sila la tambah sendiri.

Apa yang org tak nampak:
  1. Gua boleh buat keja 2 org dlm satu masa.
  2. Gua boleh angkat 6 tong gas sendiri.
  3. Gua boleh jalan lagi laju dr 'ordinary slim slender girl.'
  4. Gua ambik masa 5 minit untuk bersiap than other.
  5. Gua takkan buat org tunggu langsung.
  6. Gua boleh bancuh simen dan susun batu bata buat dinding rumah.
  7. Gua boleh cat dan syelek rumah sendiri.
  8. Gua boleh turun petak/sawah.
  9. Gua boleh berdiri 5 jam tanpa duduk.
  10. Gua boleh menjahit dgn baiknya dgn mesin dan jugak tangan.
  11. Gua boleh mengemas rumah sorang diri dalam masa sehari tanpa banyak bunyik.
  12. Gua boleh memasak hidangan Melayu lama perfectly.
  13. Gua boleh baking a few types of cake yg boleh jumpa kat Secret Recipe.
  14. Gua boleh operate komputer dgn jayanya dgn beberapa perisian editor dlm tu.
  15. Gua boleh paham Bahasa Mandarin, Sepanyol dan German.
  16. Gua boleh manage a group of people on project tanpa banyak kata.

Gua nampak macam tgh membanggakan diri kan?
Heh. Ya! Mmg pun. The facts that people is blind that make me bragging about all these.

Gua tarik balik segala penyataan yang menyatakan Gua tak pandai masak, the facts that I'm really am pandai masak because I have my mother blood.

See how annoying I can be when I bragging.
Macam tulah jugak bila org hanya nampak gemuk Gua dari apa kebolehan yang gua ada.

BUTA> BUTA > BUTA.

Oh, Dunia! Bukak la mata tu supaya Gua tak perlu jadi org yg riak dan membanggkan diri macm nie.



Ked Flop

2 comments:

cik miera said...

perlu ke panggil mcm tu.. if i were u, i will shout at her back. teruk tul perangai. tak fikir perasaan org sblum ckp. eii geram je rasa.


#sabar k.. org xnmpak kelebihan u lg.

Liza@El@KedFlop said...

tq cik miera ;)

org krg berpelajaran mmg mcm tu,
jd kita yg berpelajaran lebih sikit dari dia, kena beralah la sikit.

ckp pasai kelebihan tukan... mmg kita kena brag mcm nie br org nak bukak mata, kalau tak, selamanya org tak nampak.

bdw, tq again cik miera ;)

Bucket List

Rocking Job
1st Car
Hilux // Triton X
Learn to Cook
Learn to cook Malay, Italian cuisine
CBR 250cc
Kawasaki Ninja RZ
Go around a globe at 30
Settle down?

North-pole to South-pole