Keep feeding me pain. Shattering my heart more? Oh! I don't have any. Why bother??

Ked Flop just another dandy person.

Still a small voice who love to story-telling but massively change lately.
I no longer finding who's the freaking I am.
I'm Liza and sometimes I'm Ked, and I'm proud whoever I'm is.
P/s: I do not acknowledged any misunderstanding or miss-leading in any posts here. And I do not own any thought or brain. Use your brain wise, shut-up and listen/read more.

Wednesday, April 10, 2013

Scar.Parut.


[Amaran: Post nie mengandungi gambaq yang akan menyebabkan anda rasa loya semasa tengah makan mahupun menyebabkan nightmare. Jadi jgn makan, dan bagi pesakit jantung, sila jgn baca post nie. Jika anda teruskan jugak, saya tidak akan bertanggunjawab dengan akibat yang terjadi. Sekian, terima kasih.]

Ehem... Tajuk mau gempak jugak kan, Liza? Hahaha
Haigh....
Jadi merujuk tajuk diatas, Cik Aku tak kesah sangat pasai parut tu, yang sangat kesahnya adalah lebam yang tak napak rupa nak surut... Bila weh nak surut? Gua nak kena masuk lab balik nie~~
Halyo~

Jadi nak buka cerita satu masa ketika dahulu, bagaimana gua mendapat parut-marut yang tak kering2 lagi nie... Sekarang ada rasa macam nak sepak diri sendiri di muka, tapi memikirkan pipi gua yang bengkak sehingga kalau gua memandang bawah hanya nampak pipi, gua tak jadi sepak diri sendiri. Mungkin seminggu kemudian gua akan sepak muka gua sendiri di atas kecuaian menunggang motosikal macam mat rempit dalam kampung. Sekian.

Ya. Ini salah gua, di mana tak reti2 nak sedaq diri bila riding dalam kampung.

Liza: Hang tau dak org kampung dok sumpah hang kalau hang bawak laju2 dalam kampung? Nie lah hasilnya:
wicked lebam dan parut.
Ked: ya ya! I had my lesson now... My mistake...
Liza: Baguslah kalau hang dah sedaq...
Ked: Tulah... Tak blajaq nak sedaq diri kalau tak jatuh macam nie....
Liza: Tau pun. Kesian Pn Mama. Sila sepak diri sendiri lepas completely cured nanti. Sebagai peringatan.
Ked: *hangguk* Remind me, please.

*******

Accident happen. For some good reason, macam gua sendiri, sebab time sakitlah baru kita sedaq diri kita siapa. Gua mengaku, gua penah berlagak lebih dari tahap manusia patut belagak bila gua kata, "Jangan panggil gua Ked, kalau gua bawak kurang dari 80 km/h."

Dapatlah bawak moto 80km/h dlm kampung bila ada seorang pak cik naik moto dgn anak pempuannya yg helmet-less keluaq dari simpang masa gua tengah laju. Gua tak tau la kalau dia mata sparo tak nampak gua yang besaq nie bawak moto tapi bila nampak lil girl yg helmet-less tu, terus gua tarik handle moto ke kanan dan jatuh seperti org yang cuba buat extreme stunt yang tak patut gua buat dan berguling sekali sebelum kebinggungan dengan perkara yang terjadi. Sempat jugak menyumpah diri sendiri bila ada 3,4 org pemuda kampung datang menjengguk kejatuhan gua... [Apa punya ayat nie....? Kesan jatuh moto tak habih lagi kut....? Mungkin. Mungkin.] Kemudian ada sebuah kereta pulak yang berhenti dan ajak ke hospital. Begitulah ceritanya kejadian parut-marut nie. Tak menarik, tapi gua intend to keep it here supaya takkan lupa dan sentiasa beringat dan jangan nak belagak dah.

Owh. Gua seriously tak tau sapa nama pak cik yang bawak gua pi hospital, nor remember his face. Hey! I had blood cover my eye, and IN pain. Tapi rasanya Pn Mama kenai kut.... Nak pi rumah cakap terima kasih. Bila dah sihat sikit.

Jadi adik2, jika telah membaca post nie, beringatlah; kalau belagak tak ke mana selain mencium tar jalan. NO. That's not it. Jika belagak, balasannya tak seindah kemegahan yang sekejap.


Owh! Gua masih lagi ber-internship tp tengah mc untuk minggu nie. Syukur tak patah mana-mana tulang, kalau dak extendlah internship gua....

Wow~ What a week? Hahaha

kthanxbai
*Ke-cheesy-an ayat is due to the accident or it is just me being cheesy hahaha
** Berhati-hati dan ingatlah org yang tersayang.
*** Tunaikanlah tanggungjawab mengundi anda ;)


4 comments:

nisha meha said...

sayang sayang hati2 la ya len kali...bwk pelan2 mcm i...kita rempit kat highway jew ya hahahaha

☆与王ㄗ王ㄒ☆ said...

aku pun penah accident. di roundbout yg ada tengkolok raja tu. ouch. perit nak kenang balik. memang salah diri sendiri jugak. tersilap bagi signal.

semoga cepat sembuh!

;0

Mohamad Aidil Uzaimi Bin Adnan said...

oh my god !!!!!! KAK CIK !!!! apa sudah jadi dong????? haiiihhh tu laaa len kali kalau nak ronda dalam villagepage ( kampung halaman ) pakai helmet, kan dah kecelakaan jalan raya. anyway hope u get well soon~

sincerely,

Liza@El@KedFlop said...

nisha meha: i'm rempet-ing on highway now muahahahaha

☆与王ㄗ王ㄒ☆ : terima kasih... lepas nie sungguh xmau eksiden dah hahaha

chuck: it's been 3 months la chuck... surat kabar lama dah nie... ;p

Bucket List

Rocking Job
1st Car
Hilux // Triton X
Learn to Cook
Learn to cook Malay, Italian cuisine
CBR 250cc
Kawasaki Ninja RZ
Go around a globe at 30
Settle down?

North-pole to South-pole