Keep feeding me pain. Shattering my heart more? Oh! I don't have any. Why bother??

Ked Flop just another dandy person.

Still a small voice who love to story-telling but massively change lately.
I no longer finding who's the freaking I am.
I'm Liza and sometimes I'm Ked, and I'm proud whoever I'm is.
P/s: I do not acknowledged any misunderstanding or miss-leading in any posts here. And I do not own any thought or brain. Use your brain wise, shut-up and listen/read more.

Wednesday, May 4, 2011

El's weather forecast #5

blur ke bangang nie?
Hari nie macam best sikit. Hari aku menyusahkan org sedunia. Wahai, manusia-manusia yg saya telah susahkan...maafkan saya. Tak bermaksud tapi benda dah nak jadi.

Weather forecast dalam kepala otak rini: Sgt kelam. Kelam ya amat, sampai tak terasa nak tersenyum. Tapi tipulah klu aku tak senyum walau sekali dlm sehari,kan? Tu bukan El namanya, tu Alien yg berjaya masuk dalam badan aku. :)

Sebbnya? Let's me just keep for my self.Tak semo benda kita kena gitau org kan? Tapi apa pun aku mmg sgt menyusahkan Dashi petang nie. Dan yg menambah bebannya bila ada masalah menguruskan pemohonan kolej untuk sem depan. Kecik je problem tu?! Kecik la bg korang yg tak rasa. Benda-benda macam nie sgt besar bg aku yg sgt cool nie. Coolkah El?

Cool mendenya?
El: Ko suka kan nyusahkan org Liza?
Liza: I mean no harm ok?
El: Eleh~ Mean no harm konon...
Liza: Habih nak buat macam mana lagi?
El: Bare with your own semi-unconscious-head tu Or you'll make everyone hate you...
Liza: Harsh doo... you should have cool me down kan? Dasaran personaliti ke-2 yg KEJAM!!
El: Kejam!? I do this for your own good...
Liza: Talk to the hand ;p
El: Owh...you really gonna regret this...[mad mood]
Liza: Apa? Hang kan dalam otak aku ja, hang bukan boleh buat apa pun ;p
El: We'll see...
Liza: See what you stupid-second-split-personality-person-in-ma-head ?
El: *kening double jerk* *smirk*
Liza: What's wit that 'smile'?
El:.......
Liza: Come back here you stupid-second-split-personality-person-in-ma-head!!

Macam selalu, pergaduhan kitaorg akan berakhir macam nie. Tapi jgn bimbang, El tak boleh hidup tanpa Liza dan begitu jugak Liza. We are ONE. Haha :)

Seindah hari mesti ada masamnya. Semanis senyuman Cik Patung yg anggun berdiri, ada pahitnya masa org nak buat ukirannya. Just bare with it, InsyAllah...you can do anything.

Sebaik kawan bagi aku, kawan yg boleh gelak dikala aku melezerkan mulut, dan akan cakap, "Relax ar, semo akan ok" , bila masa aku tgh mengelabah...

I'm not cool, tapi gelabah-punya-type-yg-bleh-menghuru-harakan kehidupan seharian korang. Jadi, kepada kekwn saya, TAHNIAH!! Anda sebenarnya telah berjumpa ngan Biggest Obstacles dlm kehidupan anda sebenarnya, iaitu Cik Aku dan TAHNIAH!! sebab berjaya tahan ngan perangai saya nie.

It's not a promise but I try not to mess-up korang punya hari lain kali... Tapi..... klu dah jadi... I really can help. It's just happen under my semi-unconscious head. I'm so sorry. 

Bak kata Dashi, aku nie LALANG. Hahaha...mungkin korang tak sedar... tu cara aku nak bagi korang gelak. Dah sedarkan sekarang? Hahaha... Dan jugak perangai innocent-blur aku tu sebenarnya kelebihan yg menyusahkan, terima kasih. Can't help. Bertambah-tambah plak level ke-blur-an aku skrg nie...

Di saat sekarang:
Aku sgt rindukan mama....which I'm always do...
Terasa berat kepala yg amat....like I'm always feel...
Terasa nak main hujan la....pelik betul Cik Aku sekor nie...
Mengira masa balik ke rumah-syurga dunia...where I can saya "HOME-SWEET-HOME"

Ok. Setakat tu dulu merepeking entry.
To the next merepek entry.
TQ.

El
/bye

2 comments:

PG said...

Best ade best fren kan, u can share everything, so automatically, u can lay your burden down =)

Liza@Azel@El said...

sis. dalam hidup kena ada best fren, tambah lg macam el yg tak ramai adik-beradik nie =3

Bucket List

Rocking Job
1st Car
Hilux // Triton X
Learn to Cook
Learn to cook Malay, Italian cuisine
CBR 250cc
Kawasaki Ninja RZ
Go around a globe at 30
Settle down?

North-pole to South-pole