Keep feeding me pain. Shattering my heart more? Oh! I don't have any. Why bother??

Ked Flop just another dandy person.

Still a small voice who love to story-telling but massively change lately.
I no longer finding who's the freaking I am.
I'm Liza and sometimes I'm Ked, and I'm proud whoever I'm is.
P/s: I do not acknowledged any misunderstanding or miss-leading in any posts here. And I do not own any thought or brain. Use your brain wise, shut-up and listen/read more.

Thursday, August 25, 2011

Main Hujan :>


Dah 3hari hujan kat area Perlis. 
3 hari jugak la Cik Aku main hujan. 

SAYA SUKA HUJAN. :D

Kononnya nak buat speed-shutter :D

Bilik yg dimasuki ayaq

Blakang rumah

Lagi satu cerita dongeng speed-shutter

Lagi kisah dongeng bersambung



Add caption

Kebun bunga tenggelam :3


Main hujan tp pakai payung. Protect the camera :3

Tenggelam dah kaki

Front-yard
Begitu lah cerita dongeng yg berlaku buat hari nie.

Kalau hujan tak berenti dlm 2,3 hari lagi....
....mungkin akan berlakunya bah(banjir) lg.

Suka ka El?

Dak!
Tapi kalau dah nak bah, kita bukan boleh buat apa.
Tu dugaan-NYA kepada kita. 
Mereka selalu salah-faham.
Aku relaks dikata seronok menyambut hujan.

Come on lah, grown up boleh tak?
Takkan la aku nak teriak plak kut?
Lagi pun dah mmg species aku suka hujan.
Bukannya aku minta pun hujan tu.

Hujan, Rahmat Illahi.
Sila jgn jd hamba-NYA yg tak tau bersyukur.

Bah, bala dan dugaan-NYA.
Seharusnya sedar itu.
Allah takkan turunkan dugaan di luar kemampuan hamba-NYA.

Berentilah merungut.
Sebaiknya bersyukur dan memohon doa kepada-NYA.

Sekadar memperingati dan mengingatkan diri sendiri.

Sekian, Tq.

El
http://www.emocutez.com

5 comments:

sop said...

susah juga kalau raya banjir. Beli baju raya hujan yer. Huhuhuhu
semoga hujan akan cepat behrhenti

Liza@Azel@El said...

susah susah haha..ada ka bj raya hujan? nak kena cari nie, 2 in 1 plak gayaknya :D

Liza@Azel@El said...
This comment has been removed by the author.
WiRa=HeRo said...

pakai baju hujan la raya ni liza..hehehe...tp ak rasa time raya hujan berhenti kot...

Liza@Azel@El said...

lol
wira dah prepared dah bj hujan tu haha
xtau la nak berenti ke tak, kaji cuaca dlm tv kat cerah pg ke ptg tp ujan jugak ... karutan betul la haha *sigh*

Bucket List

Rocking Job
1st Car
Hilux // Triton X
Learn to Cook
Learn to cook Malay, Italian cuisine
CBR 250cc
Kawasaki Ninja RZ
Go around a globe at 30
Settle down?

North-pole to South-pole