Keep feeding me pain. Shattering my heart more? Oh! I don't have any. Why bother??

Ked Flop just another dandy person.

Still a small voice who love to story-telling but massively change lately.
I no longer finding who's the freaking I am.
I'm Liza and sometimes I'm Ked, and I'm proud whoever I'm is.
P/s: I do not acknowledged any misunderstanding or miss-leading in any posts here. And I do not own any thought or brain. Use your brain wise, shut-up and listen/read more.

Sunday, January 2, 2011

Dah Tukar Status...

Eh? Bukan dah kawen tapi dah tukar status jadi pelajar balik dah. Dah tak merempat kat rumah, goyang kaki saja. Mulai 3hb January 2011, saya El adalah secara rasminya menjadi pelajar Jurusan Ijazah Sarjana Muda Sains(Kepujian) Kimia (Forensik Analisis).

Perjalanan yg jauh untuk bergelar seorg pelajr degree. Memenatkan dan jugak menyakitkan. Sakit hati bila kena berjauhan dgn mama, dah buat drama swasta plak malam tu. Mata aku dari semalam dok merah lagi. Tak cukup tidur ngan migrain home-sick petala ke-8.

Bertolak dr rumah dalam pukul 10.30mlm. Abg aku la nak berjalan malam, tak jam katannya. Tapi sama aje aku tgk malam ke siang, camtu jugak lah. Mula2 masuk kereta sebek la, tapi cekalkan hati, demi mama dan abang yg tersayang. Seriously, aku kena lebih berusaha. Nak main boleh, tapi limited play time la. Dulu diploma sj, skrg sudah degree. Subjek jugak sudah bertambah tough.

Sampai kat perhentian di Kedah, berhenti rehat sekejap, abang ngan pak lang lepas gian merokok dan aku plak pegi minum 'tonik' Nescafe dgn niat tak mau tidur tapi...tidur jugak. Cam mana aku boleh lupa yg Nescafe tu sebenarnya ubat tidur aku kat Arau dulu. Aku patut beli Ribena saja, ubat tidur paling berkesan di dunia...
Pelikkan? Tiada yg tidak pelik bagi seorang manusia yg bernama El...
Aku patutnya rasa mengantuk bila telan 2 pain killer tadi, tapi...boleh menaip entry baru plak.

Sampai kat Perhentian Sg Buluh dalam pukul 4.30pgi. Aku men-declare-kan aku mmg tak boleh tidur langsung. Sebelum nie pun, bukannya aku tidur betul2 pun... Lebih kurang dalam pukul 5.30pg, aku pegi bersiap nak mandi, lepas tu turn abang aku plak, aku jaga kereta.

Masuk dalam UITM dalam pukul 7pg tapi all the things done dalam pukul 11pg. Lambat sgt, sbb ada kes passing student kat cnie. Layanan staff first  class tapi sistem cam berterabur. Kepala aku dah la weng, pastu kena bergasak ngan manusia2 disekeliling plak, dah lembik jadinya. Buat kali pertama menangis depan umum. Tak malu dah waktu tu, biar la org kata apa pun. Bayangkan... dari pukul 7pagi sampai pukul11pg baru aku masuk ke kolej ngan selamat....

I miss my mom...She mean me the world I lived...
Miss my mom's cooking...
Miss my cave...
Miss Tih, Kent and Nyet...
Miss my fav channel, Nicklodeon-SBSP
Miss everything I passed in Perlis...

Nak balik...Aku benci crowd and how I'm suppose to survive here?? Tipu lar...mmg boleh tapi aku ada pilihan lain...Minta tukar!

Bucket List

Rocking Job
1st Car
Hilux // Triton X
Learn to Cook
Learn to cook Malay, Italian cuisine
CBR 250cc
Kawasaki Ninja RZ
Go around a globe at 30
Settle down?

North-pole to South-pole