Keep feeding me pain. Shattering my heart more? Oh! I don't have any. Why bother??

Ked Flop just another dandy person.

Still a small voice who love to story-telling but massively change lately.
I no longer finding who's the freaking I am.
I'm Liza and sometimes I'm Ked, and I'm proud whoever I'm is.
P/s: I do not acknowledged any misunderstanding or miss-leading in any posts here. And I do not own any thought or brain. Use your brain wise, shut-up and listen/read more.

Tuesday, November 9, 2010

Teruna dan Dara [Gadget]

Aku pencinta gadget, well most of blogger did I think. Betul dak? Klu tak tak dak lah hampa semo mengadap baca entry nie. Aku punya permintaan tak banyak, kamera, tablet PC, bloggie and smart phone. Cukuplah tu. Penah jugak terfikir nak buat wishlist untuk hantaran. Hahahaha.... Wajarkah?

Semakin takut laki2 sekarang nak masuk meminang anak2 dara, kan? Acah jer....mana ada si Dara nak minta camtu kat Teruna tersayang. Yg si Teruna pun, jgn lah takut2 nak masuk meminang, Klu si Dara dah bagi hint, masuk saja meminang, nanti terlepas, diri sendiri yg merana.

Iskh, waktu tu lah nak menyanyi tak berlagu. Tak bermakna dah waktu tu. Bila si Dara dah bagi hint, tu pertanda si Teruna mesti bertindak. Silap langkah mmg si Dara terima pinangan org lain la. Bukan apa, waktu nie lah, si Dara nak tgk komitmen si Teruna kepadanya atau sekadar di pinggiran untuk di bawa ke hulu ke hilir saja. Jadi, careful si Dara. Lelaki cari dua benda saja, si Dara yg boleh di bawa merata tapi lepas tu dibiarkan @ dijadikan Isteri peneman di sisi. Tulah si Dara nak, tapi tak semestinya jadi.

Oit! Apa aku melalut nie? Entry nie nak show wishlist gadget yg aku nak sgt. Nak sgt2 tapi tak dak duit la. Aku kan penganggur yg sedang goyang kaki di rumah saja. Haigh....Bilalah kitaran hidup aku nak start semula nie? sebagai student =3 Busan gila dok kat rumah. Eh? Tgk melalut lagi.

Okok...Nilah gadget yg aku dok intai2 tapi selalu kena jolok ngan lidi. Pedih mata, tapi tak dapat jugak shedih /no .

Kenapa aku nak semo nie? mesti ada sebab kan?
  1. Bloggie. Senang nak upload gambar. Boleh upload serta-merta gambar, video @ record suara aku. Untuk org yg pemalas macam aku, nak upload gambar pun berminggu2 lamanya, sesuai sgt. Sesuai ngan nama dia, blogger boleh upload terus gambar ke dalam blog. Kan senang tu. 
  2. Dual Screen Camera.Menyenangkan klu nak tangkap self picture. So, tak yah dah nak tangkap gambar tu berpuluh kali tapi asyik dapat separuh muka saja.
  3. BlackBerry Curve. I just love the shape. Sophiticated and Charming. Suit to boy and girl. Sedih mengingatkan handphone cikai aku yg aku jangka hayatnya dah tak panjang. Sat2 berfungi, sat2 tak boleh langsung. Cam nak baling kat ayam belakang rumah aku plak. Baling dinding pun tak lingkup, dinding tu yg pecah. Haigh...mau ganti tapi kena tunggu bonus Big Brother dulu. Hahahhah....sukanya jadi adik kesayangan nie.
  4. Sony Nex3/Nex5. Compact and light. Aku minat dalam bidang photography nie tapi...tak dak peluang buat masa la nie. Nanti2, InsyAllah....
  5. Drawing Tablet. Saya nak sgt yg nie. This is not a desire but needed or required macam keperluan bernafas, haha...metafore melampau =3. Aku dah malas nak melukis pastu kena scan baru boleh nak masuk dalam web. Remeh, banyak kerja dan akibatnya artwork tu tak dipublishkan buat beberapa bulan. Klu nak tgk, masuk Fb aku. Kat ctu ada. Tapi yg latest one tak masuk lagi.
Sony Bloggie

Samsung Dual Screen Camera

BlackBerry Curve

Sony Nex3/Nex5

Drawing Tablet


Tu saja, gadget2 yg aku berminat and you guys may like too.
Betul2, gadget nie mmg menyenangkan kerja tapi nak tak nak duit mesti ada.

Oklah, to the next entry.


El
/bye

El Note: Ermm.....ada sesapa yg baik hati, nak hadiahkan aku drawing tablet? =3

4 comments:

pN.rOs said...

wow gadget2 yg mantop tuhhh

Liza@Azel@El said...

mantop mahal...=3

hafeez.halim said...

My advice, go for DSLR rather than micro 4/3 (mcm nex & dll).. u won't regret.. hehehe ;)

Liza@Azel@El said...

woo...tq, I review DSLR later =3

Bucket List

Rocking Job
1st Car
Hilux // Triton X
Learn to Cook
Learn to cook Malay, Italian cuisine
CBR 250cc
Kawasaki Ninja RZ
Go around a globe at 30
Settle down?

North-pole to South-pole