Keep feeding me pain. Shattering my heart more? Oh! I don't have any. Why bother??

Ked Flop just another dandy person.

Still a small voice who love to story-telling but massively change lately.
I no longer finding who's the freaking I am.
I'm Liza and sometimes I'm Ked, and I'm proud whoever I'm is.
P/s: I do not acknowledged any misunderstanding or miss-leading in any posts here. And I do not own any thought or brain. Use your brain wise, shut-up and listen/read more.

Wednesday, November 10, 2010

Katak dan warna-warninya =3

Ok. Sebut katak, mesti ada yg meremang bulu roma, kan. Cut the screen. Cuba bayangkan a lil' nice cute katak. Ok? Dah, kan? Bukan tu yg kita nak buat rini tapi personaliti berdasarkan pemilihan warna katak secara spontan dan logik akal. Nak tgk betapa logik atau tak logik otak hampa semo. 

Arahan: Tanpa berfikir panjang, pilih warna katak yg tertera kat bawah(Jgn pilih ikut warna favorite hampa semo), spontan dan logik pilih warna tu.

Katak Hijau @ Coklat
Katak Kuning @ Oren
Katak Merah @ Ungu
Katak Hitam
Katak Putih
Katak Biru

a Lil' cute katak

Dah pilih? Ok, sedia untuk membaca perihal personaliti katak2 semo. Sila baca dgn berhati-hati. Dan apa yg katak2 semo baca adalah kajian ke atas pemerhatian blogger owner dan tambahan dari punca yg lain.

Katak Hijau @ Coklat
  • Katak yg natural.
  • Pemikiran logik.
  • Tetap pendirian dan tegas tapi masih menerima pendapat katak2 yg lain.
  • Percaya semo yg terjadi mengikut hukum alam.
  • Katak2 nie, dinasihatkan supaya relax sikit masa buat kerja dan jngn push katak2 lain sgt. Takut nanti katak2 lain buat mogok katak =3.

Katak Kuning @ Oren.
  • Katak yg happy go lucky.
  • Mudah mesra dan boleh jadi hyperactive(melompat tak berenti =3)
  • Tapi katak2 lain suka buli katak kuning.
  • Katak2 kuning mesti melawan bila dipijak katak2 lain @ selamanya hampa semo akan dipijak.
  • Mempunyai kemarahan terpendam.
  • Kecenderungan untuk menjadi katak gay =3.

Katak Merah @ Ungu.
  • Katak beracun.
  • Penuh dgn dendam.
  • Pemarah tapi cepat sejuk.
  • Mempunyai semangat yg berkobar-kobar.
  • Klu tak mo kena sembur dgn katak merah, jauhi mereka sebab mereka katak2 yg lazer.
  • Sebaliknya, katak2 ungu suka mengata belakang bila tak puas hati ngan katak2 yg lain.
  • Pendek dan panjang kata, jauhi katak merah dan ungu.

Katak Hitam.
  • Katogori katak brutal. hahahha
  • Pemerhati dalam diam dan selalu dapat habuan yg banyak.
  • Pandai guna penyamaran @ menipu. Katak2 lain mati2 percaya kat hampa.
  • Tamak.
  • Suka pendam perasaan.
  • Tak  mudah marah tapi sgt menakutkan bila marah.

Katak Putih.
  • Hampa semo suka tgk kartun. Sbb dalam kartun sj ada katak putih =3
  • Childish sikit tapi considered manja. So, tak pa asalkan berpada.
  • Jgn lembik sgt katak putih.
  • Katak2 lain selalu menolak kerja depa kat katak putih sebab katak putih tak reti say NO.
  • Tolong cakap NO buat kesekian kalinya wahai katak2 putih.

Katak Biru.[Ada jugak yg pilih? Ishk ishk]
  • Imaginasi tinggi. Mcm mana boleh imagine katak warna biru? =3
  • Suka berangan-angan.
  • Jgn jadi Mat Jenin. Mungkin boleh guna imaginasi buat benda yg berfaedah.
  • Katak biru suka tidur.

Sekali lagi diigatkan, pemilihan warna katak adalah berdasarkan warna katak yg melompat spontan dalam kepala otak hampa semo.

Tak dak betul apa salah berdasarkan warna nie. Sekian terima kasih.


To the next entry.

El
/bye

El Note: Semo org mengaku katak nampaknya rini =3. No hurt feeling guys, gurau2 saja. Hampa semo katak color apa?  Aku katak hitam =3.

7 comments:

eiela said...

macam-macam la,,pasal katak pun ada. hehe

Liza@Azel@El said...

mesti...selagi ada mata nie untuk melihat...katak pun boleh munculd alam blog =3

sop said...

huhuhu...
nasib baik sop x pilih... [boleh ka] :)

nice entry

Liza@Azel@El said...

tq...xpa...tak dak paksaan di sini =3

Asam Makruh said...

katak lazer, hehehe

Liza@Azel@El said...

hahaha...=3

Fird@us said...

katak brutal, mana katak dapat nie. ada internet plak dalam kolam tur hHhhahah :D

Bucket List

Rocking Job
1st Car
Hilux // Triton X
Learn to Cook
Learn to cook Malay, Italian cuisine
CBR 250cc
Kawasaki Ninja RZ
Go around a globe at 30
Settle down?

North-pole to South-pole