Keep feeding me pain. Shattering my heart more? Oh! I don't have any. Why bother??

Ked Flop just another dandy person.

Still a small voice who love to story-telling but massively change lately.
I no longer finding who's the freaking I am.
I'm Liza and sometimes I'm Ked, and I'm proud whoever I'm is.
P/s: I do not acknowledged any misunderstanding or miss-leading in any posts here. And I do not own any thought or brain. Use your brain wise, shut-up and listen/read more.

Sunday, November 14, 2010

Dealova. Ingatkah anda? =3

Lagu yg penah famous hujung tahun 2005 Masa tgh kalut dgn ayaq bah waktu tu. Aku still lagi adore lagu nie walaupun dah 5 tahun. Hampa semo ingat lagi lagu nie?

 
Dealova_ONCE
aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu
aku ingin menjadi sesuatu yg mungkin bisa kau rindu
karena langkah merapuh tanpa dirimu
oh karena hati tlah letih

aku ingin menjadi sesuatu yg selalu bisa kau sentuh
aku ingin kau tahu bahwa ku selalu memujamu
tanpamu sepinya waktu merantai hati
oh bayangmu seakan-akan

kau seperti nyanyian dalam hatiku
yg memanggil rinduku padamu
seperti udara yg kuhela kau selalu ada

   hanya dirimu yg bisa membuatku tenang
   tanpa dirimu aku merasa hilang
   dan sepi, dan sepi

Bagi aku nie lagu penceritaan jiwa, macam cinta, kasih sayang dan juga pengorbanan. Lagu yg mengambarkan keperluan seseorg terhadap seseorg yg lain, mengambar mimpi sebagai perantaraan bercinta. mengambarkan keperluan berkasih-sayang itu adalah keperluan hidup dan bukan kehendak.

Kebanyakkan org salah faham, kehendak dan jugak keperluan hidup. Sungguh, kehendak jugak penting tapi tak lah sepenting keperluan hidup. Makan, pakaian, tempat tinggal dan jugak kasih-sayang adalah asas keperluan hidup. Tanpa kasih-sayang, musnah jiwa dan dunia.

Aku suka part ni:
"Hanya dirimu yg bisa membuatku tenang... Tanpa dirimu, aku merasa hilang...Dan sepi..."

Bila kita jumpa seseorg yg penting, org tulah yg boleh buat kita tenang, memberi sokongan. Tapi bila dia sudah tiada di sisi(maksudnya meninggal), kita akan rasa kehilangan. Semo org benci rasa kehilangan. Rasa kehilangan sangat menyakitkan sampai ke satu tahap, sesetengah org putus harapan untk hidup.

Klu tgk dari sudut agama, Allah telah memberi kita jalan yg tenang menjalani hidup. Musibah yg menimpa cuma mau menguji kesetian kita sebagai hamba-NYA yg lemah. Betul. Tanpa ajarannya, manusia kehilangan dan terus mencari-cari sesuatu yg belum pasti.

Okey la. Hari nie tak dak idea nak menulis=3.
To the next entry.

El
/bye

El Note: Adakah entry nie terlalu seriuos hari nie? =3 Ingat Tuhan, maka kita ingat sapa diri kita.

4 comments:

.:EnCiK LoBaK mErAh:. said...

lame tol xdgr lgu nie...

Liza@Azel@El said...

donload, leh dgr hari2 =3

aQbukanPuteriKepadaRaja said...

emmmmm... rindunya kat lgun nie...
mengimbas kenangan lama....

Liza@Azel@El said...

betul...mengimba kenangan lama :)

Bucket List

Rocking Job
1st Car
Hilux // Triton X
Learn to Cook
Learn to cook Malay, Italian cuisine
CBR 250cc
Kawasaki Ninja RZ
Go around a globe at 30
Settle down?

North-pole to South-pole