Keep feeding me pain. Shattering my heart more? Oh! I don't have any. Why bother??

Ked Flop just another dandy person.

Still a small voice who love to story-telling but massively change lately.
I no longer finding who's the freaking I am.
I'm Liza and sometimes I'm Ked, and I'm proud whoever I'm is.
P/s: I do not acknowledged any misunderstanding or miss-leading in any posts here. And I do not own any thought or brain. Use your brain wise, shut-up and listen/read more.

Saturday, November 13, 2010

Nightmare...=3

 Jaga elok-elok 3pagi. Aik, sudah berubah lagi jam biologi aku nie? Penah kan terjaga tiduq sebab nigthmare? Aku klu waktu dok kolej asrama dulu rajin la, nightmare pasal quiz dan test. Dah balik dok kat rumah, bahagia sikit tak penah dah lagi mimpi 'buku bercakap ngan pen atas meja, pastu tersepit dalam celah buku'. Dah macam Alice in Wonderland dah waktu tu. Owh...itulah mimpi yg paling buruk skali. Sampai esok paginya fobia plak nak bukak notebook tebal 'Fundamental of Analytial Chemistry'. Wuih, tulah sekali dlm seumur hidup penah having nigthmare macam tu. Takut sgt ngan test Pn. Faridah kut.

Malam nie plak, aku mimpi menakutkan lagi. Adakah disebabkan perbincangan ngan mama kesayangan aku tadi? Aku mimpi, aku dikelilingi benda2 fluffy dan lacey. Macam dah masuk dunia cartoon. Pink dan putih. Pakai baju ala-ala Lolita yg sgt kembang tu dgn head set lagi. Comei? Hahaha...bagi org yg suka pink dan putih. Bagi aku tak, it's a nightmare sory tiada sebarang diskriminasi warna berlaku di sini=3.

Lagi satu, most of mimpi2 aku, aku mesti pakai baju ala Lolita. Apakah maksudnya tu? Adakah pakaian tu sgt comei? Sampai aku terbawak dalam mimpi. Aku suka designnya yg unik tapi for the lace thinggy tu saja aku tak suka. Tapi apa maknanya Lolita tanpa Lace, kan? Buang 'Lo' tinggal '-lita'. Woh..bunyinya sj sgt pelik. Nak try la tgk, apa jadi Lolita fashion without lacey =3

Tgk ni la lacey Lolita. Cute,kan?
Nie apahal boleh mimpi? Aku basuh kaki ye sebelum tidur gosok gigi jugak =3. Tabiat dari kecik tu, tak boleh ubah. Tapi kenapa masih lagi bermimpi tanpa tidur yg tenteram. Aku penah baca bila manusia bermimpi, otak tak tidur sebenarnya, dan boleh menyebabkan keletihan the next morning. It's true. Sebab tu klu boleh tak mo bermimpi, nanti esok pagi susah nak bangun,kan?

Ala, semo org sama je. Bila mimpi indah, time org azan subuh tu mesti dok tarik selimut lagi. Wahai sahabat2, jgnlah kamu tarik selimut semasa azan, ibarat berbungkus dengan kulit babi. For real,lepas kena ceramah ngan tok aku, terus insaf. Tak buat dah. Habih2 nak tiduq jugak, aku lipat selimut pastu mengerikut sejuk =3.

Wokeh la. Tak panjang entry di pagi buta hari nie.
To the next entry

El
/bye

El Note: Wah, coverage kuat gila dalam bilik bila pagi2 buta nie.

2 comments:

Fird@us said...

lady mesti cute kan if u wear those :D

Liza@Azel@El said...

/XD

Bucket List

Rocking Job
1st Car
Hilux // Triton X
Learn to Cook
Learn to cook Malay, Italian cuisine
CBR 250cc
Kawasaki Ninja RZ
Go around a globe at 30
Settle down?

North-pole to South-pole