Keep feeding me pain. Shattering my heart more? Oh! I don't have any. Why bother??

Ked Flop just another dandy person.

Still a small voice who love to story-telling but massively change lately.
I no longer finding who's the freaking I am.
I'm Liza and sometimes I'm Ked, and I'm proud whoever I'm is.
P/s: I do not acknowledged any misunderstanding or miss-leading in any posts here. And I do not own any thought or brain. Use your brain wise, shut-up and listen/read more.

Tuesday, November 9, 2010

Mozila Vs Google Chrome, Opera, Safari [browser war]

Lawan punya lawan, and guess what? Mesti la Mozila menang. Hahhahahah. Ni dari pengalaman aku.

Aku pengguna 4 browser nie, finding for the best la katakan. Aku nie kira pengguna tegar Mozila Firefox. Bagi aku, nie browser paling laju, mudah guna dan kadang2 crash jugak. Hurm, benda yg terbaik pun ada buruknya jugak. Jgn ingat semo benda elok takdak kelemahan. Tapi, Mozila la yg paling puas hati skali bila guna. I'm in comfort zone again? Hahah...Tak! Klu comfort zone, takkan aku nak try browser internet yg lain plak.

3 Browser Internet yg lain, ada feature top site. Memudahkan bagi aku. Tapi entah kenapa, diri ini langsung tidak jauh cinta sebagai mana Mozila Firefox.

Top Site Google Chrome

Top Site Opera

Top Site Safari
Nie la top site, yg browser lain ada, tapi Mozila tak dak. Tak kesah la, janji boleh bookmark sudah, senang nak masuk blog2 yg aku follow =3.

Mozila ada gak feature dia macam theme yg aku guna kat Mozila. Dr. House. Aku peminat medikal drama yg tegar. hahahahah /XD ...terbawak2 sampai kat theme browser skali =3.
Mozila Browser Theme Dr House

Nie saja yg aku sempat browsed, dari semo browser2 yg penah aku guna. Internet Explorer? Hahahahah satu masa dolo penah guna, sekarang tidak lagi =3.

Apa pun pendapat peribadi aku menyatakan bahawa Mozila Firefox:
Browser yg paling laju aku penah guna.
Browser yg paling mudah aku penah guna.
Browser yg ada theme Dr. House I just love House

Tu pendapat peribadi. Korang? Masing2 pengguna internet tegar, kan. Masing2 ada keselesaan sendiri.

To the next entry.

El
/bye

El Note: Sapa suka House? Saya!!

2 comments:

Ajie Mohd Tahir said...

pling suke chrome sbb dy ade mcm2 features yg best.sng gak.laju.jrg crash

Liza@Azel@El said...

guna chrome bila mozila crash =3 alternatif, kan?

Bucket List

Rocking Job
1st Car
Hilux // Triton X
Learn to Cook
Learn to cook Malay, Italian cuisine
CBR 250cc
Kawasaki Ninja RZ
Go around a globe at 30
Settle down?

North-pole to South-pole