Keep feeding me pain. Shattering my heart more? Oh! I don't have any. Why bother??

Ked Flop just another dandy person.

Still a small voice who love to story-telling but massively change lately.
I no longer finding who's the freaking I am.
I'm Liza and sometimes I'm Ked, and I'm proud whoever I'm is.
P/s: I do not acknowledged any misunderstanding or miss-leading in any posts here. And I do not own any thought or brain. Use your brain wise, shut-up and listen/read more.

Friday, November 12, 2010

Pagi nie dalam sejarah =3


Selalu waktu2 cuti gini, lepas subuh membuta balik. Hari pelik sikit, lepas subuh boleh plak pi dgq kuliah pagi kat TV3 ngan mama. Bila mama mem-be-talk baju tak siap, sambil2 tu tangan pun berjalan sama. Siap satu baju, cik aku pun teringat something. Tada...baju2 busuk berbau hamis belum dibasuh. Maka, cik aku pun pegilah mengutip baju2 untuk dibasuh apa pulak gaya bahasa aku guna nie.?  Lepas masuk baju dalam mesin, pi goreng nasi plak. Sat gi mama balik mengail, mesti lapaqketum-ketang bunyi di dapur.

Aik big bro dah bangkit la. Samalah kami 2 bloody bro-sis. Membuta sayup, bangkit pun sayup. Tu mama selalu cakap. Owh, pi toilet. Eh, sambung tiduq balik? Biasa la tu, balik keje kul 12am, pastu online sampai 4am. Sebab tu la aku tak online waktu midnight. Big bro take over laptop.

Pastu yg buatkan mama gelak guling2 metafora melampau. Aku pi sapu-sampah kat depan rumah pagi2 yg mana aku merely buat waktu pagi plak tu. Hahaha...aku pun gelak sekali. Betul la, apakah aku masih lagi nyenyak tidur dan bermimpi? 

Sambil tunggu baju pusingan ke-2 nak siap, aku pun blogwalking. Semestinya dan(sempat). Jalan2 sana, jalan2 sini. Mama pun ada hinggar jugak bila lately aku asyik dgn laptop dan bukan dgn TV. Aik, pelikkan? Mmg la. Dok asyik Bw, aku tak mendengar berita dgn betul, pastu dok tnya dia balik. Kenalah aku lepas tu.

"Tulah, nak buat banyak kerja satu masa, tgk berita, main laptop, tu baju org dok atas riba lagi."
Adus, mamaku. Anakmu inikan hebat. Hahahahha...

"Hebat apa nya? Tgk berita pun dok tnya mama lagi". Hurm...betullah tu. Tak berapa nak hebat lagi nie. Kena pi bertap lagi di gua(bilik aku), d' El Cave. Bak kata mama aku. Ada ke panggil bilik aku cave? Sampainya hati. Adakah sebab aku selalu jadi kelawar? Hurm...betullah tu.

Tapi kan, d' El Cave tu macam sedap la pulak bunyinya. Boleh la, nak lukis banner pastu lekat kat pintu. Hahahah...bagus la idea mama. Muahhahahha...

Oklah, merepeking di pagi2 hari.
Susah gak nak post entry baru hari2 nie.
To the next entry.

El
/bye

El Note: Adakah esok aku akan bermimpi seperti nie lagi? /XD

2 comments:

Asam Makruh said...

bunyinya macam tempat persembunyian Batman dan Robin hehe

Liza@Azel@El said...

lebih kurang la, cuma tak dak gadjet canggih dan bat car =3

Bucket List

Rocking Job
1st Car
Hilux // Triton X
Learn to Cook
Learn to cook Malay, Italian cuisine
CBR 250cc
Kawasaki Ninja RZ
Go around a globe at 30
Settle down?

North-pole to South-pole