Keep feeding me pain. Shattering my heart more? Oh! I don't have any. Why bother??

Ked Flop just another dandy person.

Still a small voice who love to story-telling but massively change lately.
I no longer finding who's the freaking I am.
I'm Liza and sometimes I'm Ked, and I'm proud whoever I'm is.
P/s: I do not acknowledged any misunderstanding or miss-leading in any posts here. And I do not own any thought or brain. Use your brain wise, shut-up and listen/read more.

Friday, November 26, 2010

Resepi Mutabak Maggi?! Jom try!!

Macam biasa, resepi dari El semestinya mudah, murah dan tak remeh. Simple, siap dan makan. Nak sertakan gambar? Maaflah, dah slamat dalam perut tadi =3.

Ok. Nie mmg resepi baget. Klu ikut kiraan kasar dalam RM1.70 untuk sorang makan. Murah tak? Tu untuk raw material saja tak termasuk minyak nak mengoreng =3.

Bahan2(untuk sorang makan):
Maggi Kari Sudah semestinya maggi tu wajib, klu tak, org tak panggil mutabak maggi
Bawang Besar 1/2 biji lagi banyak, lagi sedap tapi klu buh bnyak nanti jadi maggi kirai plak
Sebiji telur
Serbuk lada hitam

Cara2nya:
  1. Rebus maggi dan tos hingga kering klu tak kering betul, mutabak akan jadi maggi kira=3i.
  2. Sementara menunggu, pecahkan telur dan pukul hingga kembang.
  3. Hiris bawang besar tebal sikit saya sgt suka bawang besar.
  4. Masukkan bawang, serbuk maggijgn bubuh semo klu tak mo rasa masin, lada hitam dan maggi yg sudah ditos ke dalam telur.
  5. Gaul sehingga sebati.
  6. Goreng dgn minyak panas hingga perangguna belanga leper tuk kekalkan bentuk.

Senangkan?  Senang sj. Try la tgk. Klu tak jadi, ubah suai ikut selera hampa semo.

Ok lah. To the next entry.

El
/bye

El Note: First time buat jadi maggi kirai, second time oklah sikit. Apa pun slamat mencuba =3

No comments:

Bucket List

Rocking Job
1st Car
Hilux // Triton X
Learn to Cook
Learn to cook Malay, Italian cuisine
CBR 250cc
Kawasaki Ninja RZ
Go around a globe at 30
Settle down?

North-pole to South-pole