Ok. Nie mmg resepi baget. Klu ikut kiraan kasar dalam RM1.70 untuk sorang makan. Murah tak? Tu untuk raw material saja tak termasuk minyak nak mengoreng =3.
Bawang Besar 1/2 biji lagi banyak, lagi sedap tapi klu buh bnyak nanti jadi maggi kirai plak
Sebiji telur
Serbuk lada hitam
- Rebus maggi dan tos hingga kering klu tak kering betul, mutabak akan jadi maggi kira=3i.
- Sementara menunggu, pecahkan telur dan pukul hingga kembang.
- Hiris bawang besar tebal sikit saya sgt suka bawang besar.
- Masukkan bawang, serbuk maggijgn bubuh semo klu tak mo rasa masin, lada hitam dan maggi yg sudah ditos ke dalam telur.
- Gaul sehingga sebati.
- Goreng dgn minyak panas hingga perangguna belanga leper tuk kekalkan bentuk.
Senangkan? Senang sj. Try la tgk. Klu tak jadi, ubah suai ikut selera hampa semo.
Ok lah. To the next entry.
El
/bye
El Note: First time buat jadi maggi kirai, second time oklah sikit. Apa pun slamat mencuba =3
No comments:
Post a Comment